М Sport Edition за BMW Серия 6.

 BMW 650i Coupe M Sport Edition. (05/2013)В моделите от BMW Серия 6 луксозната атмосфера и въодушевяващият спортен дух са съчетани с характерната радост от шофирането на премиум автомобил от висок клас. Новото предложение М Sport Edition подчертава динамичните качества и на трите варианта от серията – BMW Серия 6 Купе, BMW Серия 6 Кабриолет и BMW Серия 6 Гран Купе. Хармонично съгласуваните дизайнерски елементи и особено висококачественото оборудване при M Sport Edition на BMW Серия 6 осигуряват преживяване от шофирането, което ще отговори и на най-високите изисквания, като освен това е свързано и с атрактивно предимство на цената. Специалната модификация се комбинира с всички модели и варианти на задвижването на BMW Серия 6 и ще се предлага от юли 2013 година.

M Sport Edition за BMW Серия 6 включва M Спортен пакет, който се състои от специфичен за модела М аеродинамичен пакет, 19-инчови алуминиеви джанти с двойни спици, LED фарове за мъгла, BMW Individual Highgloss Shadow Line, лакирани в черен цвят спирачни апарати и ауспухови тръби в тъмен хром. Външното оборудване е допълнено с адаптивни LED фарове.

Характерното и насочено изцяло към активното преживяване при шофиране оборудване на интериора включва М кожен волан, М лайстни на праговете и спортни седалки Alcantara/ кожа Nappa, както и други висококачествени елементи, които допълнително повишават не само радостта от шофирането, но и комфорта и ексклузивната атмосфера на BMW Серия 6. Сред тях са BMW Head-Up дисплеят, мултифункционалното арматурно табло, тапицираното с ексклузивна кожа Nappa арматурно табло и Hi-Fi системата Professional с 12 високоговорителя при BMW Серия 6 Купе респективно 16 високоговорителя при BMW Серия 6 Кабриолет и BMW Серия 6 Гран Купе. Оборудването включва и навигационния пакет ConnectedDrive със свободно стоящ 10,2-инчов контролен дисплей, функция за гласово въвеждане, разширена функционалност на устройството Свободни ръце, BMW ConnectedDrive Services за ползване на приложения и BMW Online и др. Освен това моделите на BMW Серия 6 M Sport Edition са оборудвани стандартно със системите Park Distance Control и камера за обратно виждане, както и ски сак и Система за товарене, която улеснява транспортирането на дълги предмети в багажника и на задната седалка.

В комбинация с M Sport Edition ексклузивно за всички модели на BMW Серия 6 се предлага и запазения досега единствено за BMW М моделите,  цвят Sakhir Orange – оранжев металик. Като допълнителна опция и само за BMW Серия 6 с M Sport Edition се предлага вариантът за кожена тапицерия BMW Individual Merino в цвят Opal white с контрастни шевове в Sakhir Orange.  Той се предлага в комбинация с комфортни седалки и подчертава не само спортния, но и луксозния характер на съответния модел.