Нови фотоволтаични решения за BMW i

BMW i и SOLARWATT GmbH ще си сътрудничат в търсенето на фотоволтаични решения за електрическата индивидуална мобилност
 
bmw iВ бъдеще BMW i и SOLARWATT GmbH ще работят заедно. В рамките на това сътрудничество се търсят цялостни фотоволтаични решения за покривни инсталации и Carports за клиенти на BMW i.  За бъдещите собственици на BMW i3 или BMW i8 новата SOLARWATT CARPORT SYSTEM предлага решение с иновативни Glas-Glas модули за зареждане на акумулатора на техния автомобил и за собствено захранване на домакинството със слънчева електроенергия. Връзката се осъществява по няколко канала, като клиентът може се закупи системата директно при покупката на автомобила или по интернет.

Маркус Криг, ръководител на проекта 360° ELECTRIC: „BMW i последователно залага на пълна, удобна за клиентите електрическа мобилност. Ние се радваме, че със SOLARWATT имаме премиум-партньор за нашите индивидуални соларни решения, които да отговарят на високите качествени и естетически изисквания на нашите клиенти.”

Под общия термин 360° ELECTRIC BMW i предлага  цялостни решения по отношение на електрическата мобилност. В рамките на 360° ELECTRIC вече са създадени партньорства с Naturstrom, Schneider Electric и The Mobility House.  Тези сътрудничества са в името на високата цел – при въвеждането на пазара на BMW i3 и BMW i8 на клиентите да бъдат предложени удобни и устойчиви възможности за зареждане, които позволяват това да става комфортно в собствения гараж. Както винаги, основната цел на сътрудничество е устойчивото развитие. BMW i3 ще бъде първият електрически автомобил на пазара, който още от самото начало е конструиран като такъв. Въвеждането на пазара е планирано за края на 2013 година. 

Детлеф Нойхаус, CEO на SOLARWATT GmbH, вижда в това потвърждение на стратегията на SOLARWATT: „Партьорството с водещия автомобилен производител и създател на електромобили и мобилни услуги за тях демонстрира голямото практическо значение на нашите нови системи за захранването на бъдещето с енергия.”

За BMW i

BMW i означава иновативни автомобили и мобилни услуги, вдъхновяващ дизайн и ново разбиране за премиум, силно подчинени на идеята за устойчивото развитие. С BMW i BMW Group преследва цялостна цел – със създадените по мярка автомобилни концепции, устойчивото развитие по цялата верига на съзиданието и допълващите мобилни услуги BMW i по нов начин дефинира разбирането за индивидуалната мобилност.

 За SOLARWATT

Основаната през 1993 година и активна в Европа SOLARWATT GmbH със седалище в Дрезден и над 300 служители е един от водещите германски производители на фотоволтаични решения – от висококачествени соларни модули  ‚Made in Germany‘ до интелигентни системи за частно и обществено ползване.

източник: www.bmw.bg