MINI разширява глобалната мрежа за производство

P90119769Заради увеличаващото се търсене на премиум автомобили на британската марка MINI по целия свят, BMW Group разширява глобалната мрежа от производствени мощности с допълнителни заводи за сглобяване на подбрани модели MINI. По този начин глобалната история на успеха на MINI се обогатява с още една глава. За пръв път след възраждането на марката през 2001 година в момента се подготвя производство на автомобили MINI извън Европа за множество развиващи се пазари. Първият от тях ще започне производството на автомобили от британската премиум марка извън Европа още през тази година. В момента се подготвя сглобяването на MINI Countryman в Индия. Производството се извършва в завода на BMW в Ченай (преди това Madras) и отговаря на най-строгите стандарти за качество, които са в сила при производството на моделите на BMW Group.

Бизнесът в Индия постоянно придобива все по-голямо значение за BMW Group. Концернът работи в Индия от 2007 година със собствено търговско представителство. В началото на 2012 година MINI откри първите пет ексклузивни шоурума за автомобилите на британската марка в Делхи, Мумбай, Хидерабад и Бангалор. Така Индия се превърна в пазар номер 100 във световната търговска мрежа на MINI. От март до декември 2012 година бяха продадени 302 автомобила.

Заводът на BMW в Ченай е построен през март 2007 година. Там досега се произвеждаха модели от BMW Серия 3 и BMW Серия 5, както и BMW X1 и BMW X3. Заводът с производствена площи от 13 000 м2 е разположен в югоизточна Индия в района Mahindra World City, на около 40 км. северозападно от Ченай. Най-модерните производствени мощности, висококвалифицираните работници и високотехнологичните процеси са предпоставка на производството на премиум автомобили при най-високи стандарти за качество.

Чрез мащабни инвестиции BMW Group в момента форсира и разширяването и модернизирането на трите производствени локации на MINI „производствен триъгълник” във Великобритания. Една от причините за това е планираното разширение на моделното семейство на MINI, което допълнително ще увеличи глобалния успех на марката. В рамките на процеса предвидените за сглобяване в чужбина компоненти се произвеждат в централните производствени мощности във Великобритания и Австрия, а създадените по този начин комплекти за сглобяване се експортират в съответните мощности в чужбина, където се извършва окончателното сглобяване. Още класическото Mini успя по този начин да затвърди своя победоносен ход по света. Производството на продадения в повече от 5,3 млн. екземпляра в периода 1959-2000 година оригинал също се експортира по този начин в най-различни региони на света. По този начин класическото Mini се произвежда не само във Великобритания, но и в Испания, Белгия, Италия, Малта, Португалия и бивша Югославия, Чили, Уругвай, Венецуела, Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия.

източник: http://bmw.bg/